Vehkosuon Komposti Oy

Vehkosuon Komposti Oy on vuonna 2001 perustettu Kangasalan Sahalahdella toimiva perheyritys. Yrityksen päätoimialana on erilaisten puhdistamolietteiden ja lantojen kompostointi ja niiden jatkojalostus lannoitevalmisteeksi. Muina palveluina mm. lannanlevitys ja maatalouskoneurakointi. Toimimme pääasiassa Pirkanmaan alueella.

Vehkosuon Kompostin perusti maanviljelijä Paul Bährend, joka on imenyt kompostointioppinsa synnyinmaastaan Saksasta 50- ja 60 -luvuilla. Paulin jalanjäljillä jatkoi hänen poikansa Tuomas, joka kehitti ja kasvatti yrityksen nykyisiin mittoihinsa. Tuomas toimi aktiivisesti puhdistamolietteen kompostoinnin ja jatkojalostuksen puolestapuhujana.

Tuomaksen työ jäi kuitenkin kesken, kun hän menehtyi sairauteen kesällä 2019. Hänen työtään jatkaa toimitusjohtajana ja osaomistajana vaimo Kaisa Liljamaa tukenaan Tuomaksen veljet sekä ammattitaitoinen ja pitkään yrityksessä työskennellyt henkilöstö.

Kaisalla on lähes kahdenkymmenen vuoden työkokemus erilaisista taloushallinnon töistä mm. talouspäällikkönä sekä johtoryhmän jäsenenä, joten yrittäjyys ja yrityksen pyörittäminen ei ole vierasta hänellekään.

vehkosuon komposti kompostointi